Este semnalul din casa dumneavoastră în regulă după instalarea sistemului fotovoltaic?

· Știri din Industrie

În primul rând, să fim clari: panourile solare nu au un efect direct asupra semnalului RF, dar este posibil ca un sistem fotovoltaic să interfereze cu semnalul. Așadar, de ce apare această problemă? Ce ar trebui să facă utilizatorii (în special cei care instalează sisteme fotovoltaice distribuite în gospodării) dacă se confruntă cu această problemă? De ce să nu o discutăm împreună?

broken image

Ce este RF?

Primul lucru pe care trebuie să îl înțelegem este ce este RF (radiofrecvența). RF indică frecvența electromagnetică care poate fi radiată în spațiu, variind între 300kHz și 300GHz. Curentul RF este o prescurtare pentru o undă electromagnetică schimbătoare de înaltă frecvență AC. Un curent alternativ care variază de mai puțin de 1000 de ori pe secundă se numește curent de frecvență joasă, în timp ce unul care variază de peste 10.000 de ori se numește curent de înaltă frecvență, iar RF este un astfel de curent de înaltă frecvență. Atunci când un curent electric trece printr-un conductor, se formează un câmp magnetic în jurul conductorului; atunci când un curent alternativ trece printr-un conductor, se formează un câmp electromagnetic alternativ, numit undă electromagnetică, în jurul conductorului. La frecvențe ale undelor electromagnetice mai mici de 100kHz, undele electromagnetice sunt absorbite de sol și nu pot forma o transmisie eficientă, dar la frecvențe mai mari de 100kHz, undele electromagnetice se pot propaga prin aer și pot fi reflectate de ionosfera de la marginea exterioară a atmosferei, formând o capacitate de transmisie pe distanțe lungi. Ne referim la undele electromagnetice de înaltă frecvență cu capacitate de transmisie pe distanțe lungi ca fiind frecvențe radio.

broken image

Sisteme fotovoltaice pentru semnale fără fir

Panourile fotovoltaice sunt utilizate pentru a absorbi energia solară și a converti energia luminoasă în energie electrică. Sistemele fotovoltaice necesită echipamente electrice și electronice pentru a converti curentul continuu generat de modulele fotovoltaice în curent alternativ pentru conectarea la rețea. Gama de frecvențe a radiațiilor electromagnetice produse de panourile fotovoltaice se situează între lumina vizibilă și infraroșu, ceea ce reprezintă un semnal de frecvență joasă. Această gamă de frecvențe nu se suprapune cu gama de frecvențe utilizată de WIFI, Bluetooth și alte rețele fără fir. Prin urmare, nu afectează în mod direct semnalul WIFI.
Cu toate acestea, în cazul în care instalarea panourilor fotovoltaice necesită aducerea în interior a cablurilor de pe acoperiș prin pereți și tavane, cu alte dispozitive electronice în apropierea traseului. Atunci, panourile fotovoltaice vor produce radiații electromagnetice slabe în mediul înconjurător, iar aceste radiații pot provoca interferențe de frecvență radio (RFI) asupra semnalului TV sau wireless, ceea ce afectează calitatea recepției semnalului echipamentului. Aceasta este o problemă în ceea ce privește compatibilitatea electromagnetică. Compatibilitatea electromagnetică este un concept holistic cu mulți factori de influență. Mediul electromagnetic al unui sistem fotovoltaic este suma fenomenelor electromagnetice induse în jurul sistemului fotovoltaic.

broken image

Cu toate acestea, factorul care provoacă cel mai mare impact al interferențelor electromagnetice este invertorul în comparație cu panourile fotovoltaice. Atunci când invertorul comută direct între curentul continuu și cel alternativ, frecvențele electromagnetice emise sunt mai susceptibile de a interfera cu semnalele echipamentelor electronice.

Tratament

Utilizatorii obișnuiți pot minimiza acest impact prin instalarea și ocolirea echipamentelor de rețea într-un mod rațional. De exemplu, trăgând cablurile în cealaltă parte a încăperii sau introducându-le printr-un tavan mai înalt. Iar pentru a rezolva problema EMC, putem încerca să adăugăm niște bucle magnetice la cablurile de alimentare.
În cazul în care cauza este invertorul, putem folosi unele echipamente specializate pentru a reduce interferențele de la invertor. De exemplu, condensatori de filtrare. Din fericire, această problemă este de fapt un lucru de domeniul trecutului. În prezent, rareori suferim de interferențe de semnal din cauza invertorului.
Dacă aveți interferențe de semnal în casa dumneavoastră, este mai bine să verificați alte dispozitive inteligente din casă decât panourile fotovoltaice și invertoarele. Produse precum laptopurile sunt mai susceptibile de a provoca interferențe de semnal decât panourile fotovoltaice.

broken image

În concluzie, panourile fotovoltaice nu au un impact semnificativ asupra semnalului dispozitivelor electronice utilizate zilnic în casă și reprezintă o opțiune bună pentru publicul larg, Maysun Solar are o gamă de calitate de panouri solare care se potrivește nevoilor dumneavoastră. Suntem un producător de module fondat în 2008 și dispunem de o bogată expertiză. Contactați-ne acum prin WhatsApp și obțineți o ofertă. Aveți încredere în noi, merită.