Cunoașteți tehnologia de tăiere a jumătăților de tablă atunci când selectați panouri solare?

· Știri din Industrie

Eficiența este întotdeauna cheia industriei fotovoltaice, dar, pe măsură ce crește eficiența celulelor, curentul crescut în circuitul serie determină pierderi de putere rezistivă mai mari, ceea ce face ca dezvoltarea modulelor de celule să devină un blocaj. Acest lucru a dus la un blocaj în dezvoltarea modulelor. Cheia pentru reducerea pierderilor a fost creșterea eficienței, iar acest lucru a dus la crearea tehnologiei modulelor cu jumătate de foaie.

broken image

Tehnologia de tăiere cu laser

Tehnologia de jumătate de celulă utilizează, în general, tăierea cu laser pentru a tăia celula în două jumătăți identice de-a lungul unei direcții perpendiculare pe linia de rețea principală a celulei, care sunt apoi sudate în serie. Curentul este modificat la jumătate din cel original, menținând în același timp aceeași tensiune de ieșire, ceea ce reduce semnificativ pierderile de energie.
Din exterior, cred că veți putea vedea diferența dintre modulele cu jumătate de celulă. Datorită designului structurii serie-paralel, modulul este împărțit în două pe direcția longitudinală, ceea ce este echivalent cu două module mici conectate în paralel, curentul fiind tras din spatele modulului printr-o bandă de chiuveta din mijloc și direcționat în echipamentul care utilizează energie printr-o cutie de joncțiune în trei părți.
Principalele tipuri de echipamente de tăiere utilizate în industria fotovoltaică sunt mașinile de tăiat cu diamant și mașinile de ștanțat cu laser. Tăierea cu laser a devenit o practică curentă datorită eficienței mai mari a tăierii cu laser și a apariției tehnologiei de "tăiere nedistructivă".

Tehnologia convențională de tăiere cu laser este dominată de tehnologia de rupere cu laser și mecanică, care are o rată de deteriorare mai mare decât tehnologia de tăiere nedistructivă și este sensibilă la efectele prafului de tăiere.
Tehnologia de tăiere nedistructivă crește rata de randament la peste 99% și se bazează pe principiul utilizării unui laser împreună cu un sistem de răcire pentru a fractura celula sub tensiune termică și răcire rapidă, astfel încât fractura să se extindă în mod constant de-a lungul direcției de tăiere.

broken image

Procesul operațiunii de tăiere a jumătăților de tablă

În general, tăierea semicelulei este împărțită în patru etape: încărcare, tăiere, inspecție și colectare și necesită 1-2 persoane pentru a finaliza operațiunea.
La tăierea celulelor, parametrii, cum ar fi puterea laserului și viteza de crestare, trebuie să fie setați în funcție de dimensiunea, grosimea, deformarea și cerințele de capacitate ale celulei. Odată setate, operatorul va introduce celulele colaționate în mașină și le va transporta la masa de tăiere cu laser prin intermediul unui braț robotizat și al unei benzi transportoare.
Pentru a asigura stabilitatea celulelor în timpul procesului de tăiere, masa este echipată cu găuri de aer. Pompa de vid este pornită, iar celulele sunt adsorbite și fixate pe consolă. După tăiere, celulele sunt inspectate, iar cele care trec și cele care nu trec sunt procesate separat. Tăierea semicelulelor este un proces fără contact, prevenind deteriorarea și contaminarea celulelor.

broken image

Care sunt avantajele bateriilor cu jumătate de celulă?

1. Celulele mai mici reduc consumul de rezistență și cresc eficiența conversiei fotovoltaice.
2. O zonă de umbrire mai mică reduce riscul de apariție a punctelor fierbinți din cauza încălzirii modulelor de celule solare umbrite.
3. Proiectarea circuitelor în serie și în paralel pentru a reduce pierderile de nepotrivire a curentului modulului din cauza performanțelor incoerente ale celulelor.
4. Suprafața de decalaj mai mare între celule permite reflectarea secundară a luminii în interiorul modulului, îmbunătățind utilizarea optică.

broken image

Maysun Solar, în calitate de producător de module fotovoltaice cu o experiență profesională de 15 ani, are, de asemenea, o gamă largă de module cu jumătate de celulă, dacă sunteți interesat, puteți face clic pe butonul de mai jos pentru a afla mai multe despre produsele noastre sau ne puteți contacta prin WhatsApp.