Cunoașteți aceste tipuri de centrale hidraulice plutitoare?

· Știri din Industrie

Centralele fotovoltaice acvatice sunt centrale fotovoltaice amplasate pe apă, în zone precum rezervoare, lacuri, lacuri de acumulare, lacuri de acumulare și alte ape formate de lacuri. Există două categorii principale de centrale fotovoltaice pe apă, care sunt centralele electrice pe apă îngrămădite, atunci când adâncimea apei este mai mică de trei metri. Cealaltă categorie este utilizată atunci când apa are o adâncime mai mare de trei metri și se numește centrală electrică pe apă plutitoare. Ce tipuri de astfel de centrale există? Acest articol le analizează.

broken image

Componentele unei centrale fotovoltaice plutitoare pe apă sunt în principal panouri fotovoltaice, cutii de chiuvete, invertoare, transformatoare, linii colectoare și rafturi plutitoare din polietilenă. Se bazează în principal pe suportul corpului plutitor pentru a face panourile solare să plutească pe suprafața apei, există patru stiluri diferite.


1. Stație de alimentare cu apă de tip tub plutitor


Avantajul centralei fotovoltaice de apă plutitoare de tip tub plutitor este că structura modulului fotovoltaic este solidă, poate fi aranjată în funcție de cea mai bună înclinație de instalare, planeitatea de instalare este mai bună, capacitatea totală de generare a energiei electrice a centralei este mai mare; dar dezavantajul acestei forme este că utilizarea oțelului și a corpului plutitor sunt mai mari. De obicei, pentru cel mai înalt nivel de inundație al adâncimii apei mai mare de 5 m și cel mai mic nivel al apei uscate mai mare de 1 m din zona instabilă a apei, se poate construi o centrală fotovoltaică plutitoare pe apă.


2. Tip de plutitor independent


Avantajele construcției de tip flotor independent de tip flotor a centralei electrice de apă sunt: fiecare flotor deasupra forței uniforme, rata de eșec este redusă, durata de viață a centralei electrice este lungă. Dezavantajul este că conexiunea flotorului nu este suficientă pentru a rezista fluctuațiilor provocate de vânt și eleganță, iar nodul flotorului trebuie să fie întărit cu o structură de oțel.

broken image

3. Tipul de flotor standard


Centrala electrică pe apă de tip flotor standard este construită într-un singur rând de componente și un rând dublu de componente două. Acestea au avantajul comun al unei bune planeități generale și al unui aspect estetic. Componentele cu un singur rând împart apa în mai multe zone, ceea ce duce la o performanță slabă a fluxului de apă. Ansamblul cu două rânduri are o deschidere frontală și posterioară mare, structura de oțel a suportului este solicitată în mod neuniform, iar rezistența la vânt provoacă un impact mai mare; de asemenea, are ca rezultat un debit slab al apei.

4. Centrala hidroelectrică plutitoare de tip cutie plutitoare

Centrala electrică fotovoltaică pe apă plutitoare de tip cutie plutitoare prin cutia plutitoare și componentele fotovoltaice. Are mai puțin oțel, greutatea totală a corpului plutitor este mică și este ușor de instalat, de întreținut și alte avantaje; dar dezavantajul acestei forme este limitat de forma corpului plutitor, unghiul de instalare a modulului fotovoltaic nu depășește în general 20 °, nu poate atinge cel mai bun unghi de instalare, ceea ce va afecta capacitatea totală de generare a energiei electrice a centralei.

broken image

Deocamdată, centralele hidroelectrice plutitoare în ape adânci, adică în zone cu o adâncime a apei de 3-10 metri, se află în prezent în stadiul de demonstrație, iar maturitatea tehnologiei trebuie să fie îmbunătățită. Cu toate acestea, aceasta este o direcție de dezvoltare importantă pentru viitoarea fotovoltaică adormită. Atunci când tehnologia va fi matură, va depăși limita înălțimii apei în zonele de mare adâncime, iar aplicarea centralelor electrice plutitoare va crește foarte mult în viitor.
În cadrul inițiativei globale de ecologie verde și de protecție a mediului, diverse regiuni promovează cu vigoare diverse tipuri de proiecte fotovoltaice. Noi, în calitate de utilizatori individuali, avem opțiunea de a experimenta beneficiile energiei solare în casele noastre prin instalarea de sisteme fotovoltaice de uz casnic pe acoperișurile, balcoanele, grădinile, copertinele mașinilor și alte medii construite.

broken image

Maysun Solar este un producător de module fotovoltaice cu o experiență de 15 ani, avem o gamă largă de diferite stiluri și modele de produse și oferim servicii de personalizare pentru dimensiuni etc. Produsele noastre populare sunt gama TwiSun și gama Venusun. Pentru panouri solare, alegeți Maysun Solar, suntem compania în care să aveți încredere!