Cum se reciclează panourile solare?

· Știri din Industrie,Maysun povestea clientului

Panourile solare au fost prezentate în întreaga lume ca o armă importantă în reducerea emisiilor de carbon, dar acestea se degradează și devin treptat mai puțin eficiente. După aproximativ 25-30 de ani, este adesea mai rentabil să le înlocuim cu altele noi.

Experții spun că miliarde de panouri vor trebui, în cele din urmă, să fie eliminate și înlocuite.

Câte panouri solare trebuie să fie reciclate

Câte panouri solare trebuie să fie reciclate?

În 2016, Agenția Internațională pentru Energii Regenerabile (IRENA) a prezis că, până la începutul anilor 2030, numărul panourilor fotovoltaice scoase din uz la nivel global va fi egal cu aproximativ 4% din numărul de panouri instalate. Până în anii 2050, cantitatea de deșeuri de panouri solare va crește la cel puțin 5 milioane de tone pe an, a precizat agenția. Valoarea cumulată la nivel mondial a materiilor prime care ar putea fi recuperate din punct de vedere tehnic din panourile fotovoltaice ar putea ajunge la 450 de milioane de dolari (în termeni din 2016), aproximativ echivalentul costului materiilor prime necesare pentru a produce aproximativ 60 de milioane de panouri noi sau 18 GW de capacitate de generare. Până în 2050, valoarea cumulată recuperabilă ar putea depăși 15 miliarde de dolari, potrivit raportului.

Experții în energie fac apel la guverne să ia măsuri urgente pentru a preveni un dezastru ecologic global iminent.

Ute Collier, director adjunct al Agenției Internaționale pentru Energii Regenerabile (IRENA), a declarat: "Până în 2050, acesta va fi un munte de gunoi dacă nu înființăm acum lanțuri de reciclare".

"Producem din ce în ce mai multe panouri solare - ceea ce este minunat - dar ce vom face cu deșeurile?"

Din ce sunt făcute panourile solare

Din ce sunt făcute panourile solare?

Panourile solare sunt ca niște sandvișuri.

1.Celula solară se află în centru. Aproximativ 90% dintre panourile solare comerciale folosesc siliciul ca semiconductor pentru a converti energia luminoasă în electricitate. Benzile metalice subțiri (de obicei de argint) traversează suprafața cristalelor de siliciu din fiecare celulă și transportă curentul în cablajul de cupru al panoului.

2.Celula solară este încapsulată într-o barieră de protecție, de obicei un material de încapsulare din plastic transparent numit EVA. Partea superioară este acoperită cu un alt strat de sticlă, iar partea din spate este acoperită tot cu EVA,de asemenea. Totul este înconjurat de un cadru de aluminiu.

Această structură stratificată protejează celulele de elementele naturale, permițând în același timp trecerea luminii solare, dar poate fi dificil de deconstruit atunci când panourile ajung la sfârșitul duratei lor de viață utilă.

Ce părți ale unui panou solar pot fi reciclate

Ce părți ale unui panou solar pot fi reciclate?

Prezentare generală a reciclării:

1.Tehnologia solară cu siliciu cristalin reprezintă cea mai mare parte a cotei de piață a panourilor solare. Acest tip de panou este alcătuit dintr-un cadru din aluminiu, sticlă, fire de cupru, un strat de polimer și o folie de protecție, celule solare din siliciu și o cutie de joncțiune din plastic. Stratul de polimer sigilează panoul de intemperii, dar poate îngreuna reciclarea și îndepărtarea panoului, deoarece de obicei sunt necesare temperaturi ridicate pentru a desprinde adezivul.

2.Multe componente pot fi reciclate. Într-un modul solar cristalin tipic, există componente precum sticla, polimerii, celula solară în sine, cuprul, aluminiul și urme de alte metale. Cel mai mare contribuitor la greutatea totală este sticla, cu 75%, urmată de polimeri, cu 10%, și de aluminiu, cu 8%. Sunt prezente urme de argint, plumb și staniu.

3.Alte materiale aflate în interiorul celulei solare pot fi mai dificil de reciclat. Argintul și cuprul intern sunt componente valoroase, dar panourile conțin de obicei cantități foarte mici din aceste materiale. Metalele toxice, cum ar fi plumbul și cadmiul, pot fi, de asemenea, prezente în panourile solare.

4.Panourile solare pot conține materiale critice, inclusiv aluminiu, staniu, telur și antimoniu, precum și galiu și indiu în unele module cu peliculă subțire.

5.Alte componente ale unui sistem de energie solară pot include invertoare, rafturi și sisteme de rezervă cu baterii, care pot fi, de asemenea, reciclate. Invertoarele pot fi reciclate împreună cu deșeurile electronice, iar rafturile pot fi reciclate împreună cu deșeuri metalice similare.

Procesul de reciclare a panourilor solare:

Reciclarea panourilor fotovoltaice este împărțită în trei etape principale: (1) stratificarea, (2) separarea materialelor și (3) extragerea și purificarea materialelor. Panourile solare sunt reciclate în principal prin procese chimice, termice și mecanice. Procesul începe cu îndepărtarea cutiilor de joncțiune, a firelor și a cadrelor. Modulele sunt apoi mărunțite, sortate și separate. Separarea materialelor permite ca acestea să fie trimise la procesul de reciclare specific asociat fiecărui material. Procesul de mai sus se aplică panourilor de siliciu cristalin.

Procesul de reciclare a panourilor solare

Metodele descrise sunt doar câteva dintre cele mai multe. O serie de alte metode sunt în prezent în curs de cercetare. Principala problemă sau preocupare cu privire la procesul de reciclare este nivelul de impurități. De exemplu, tratamentele termice la temperaturi înalte și procesele mecanice pot genera impurități. În plus, procesele la temperaturi scăzute care utilizează etape mecanice sau chimice specifice pot genera, de asemenea, impurități. Prin urmare, rezultatul dorit poate fi obținut numai printr-o combinație de etape termice, chimice sau metalurgice. Odată ce aceste materiale vor putea fi reciclate fără impurități, ele vor avea o valoare mai mare pe piață, ceea ce reprezintă unul dintre principalele obstacole în industria reciclării fotovoltaice.

Care sunt beneficiile viitoare ale reciclării panourilor solare?

1. Crearea mai multor infrastructuri de reciclare a panourilor solare, iar acestea vor stimula în mod eficient dezvoltarea economică. Este necesară crearea unei infrastructuri adecvate de reciclare a panourilor solare pentru a gestiona numărul mare de panouri solare care vor fi eliminate în viitorul apropiat. Odată înființată, vom asista la o serie de aspecte pozitive și noi oportunități în economie.

2. Reciclarea panourilor solare va crea mai multe locuri de muncă și va economisi mai multe materii prime. Până în 2050, reciclarea panourilor fotovoltaice nu numai că va crea mai multe locuri de muncă ecologice, dar va avea și o valoare reciclabilă de aproximativ 11 miliarde de lire sterline. Acest lucru înseamnă că aproximativ 630 GW de energie ar putea fi produsă doar prin reutilizarea materialelor folosite anterior.

3. Prețul redus în mod constant. Pe măsură ce prețul energiei solare continuă să scadă, din ce în ce mai multe gospodării și întreprinderi aleg să investească în sisteme de energie solară. Prin urmare, prețurile constant reduse înseamnă că tot mai multe gospodării își vor putea permite sisteme de energie solară.

Maysun colaborează cu o serie de furnizori naționali și a ajutat mulți clienți la instalarea de panouri solare.

Maysun colaborează cu o serie de furnizori naționali și a ajutat mulți clienți la instalarea de panouri solare
Maysun Solar este specializată în producția de panouri solare de înaltă calitate din 2008

Maysun Solar este specializată în producția de panouri solare de înaltă calitate din 2008. Avem o gamă largă de produse, inclusiv panouri solare monocristaline și din sticlă de sticlă, pe lângă țigle, cu tehnologii half-cut, MBB și IBC, care oferă performanțe superioare și un design elegant pentru a se integra perfect în orice clădire. Maysun Solar a înființat cu succes birouri și depozite în multe țări și a stabilit relații pe termen lung cu instalatori excelenți! Pentru cea mai recentă ofertă de module sau pentru orice întrebări legate de PV, nu ezitați să ne contactați.

S-ar putea, de asemenea, să vă placă:

Știți care este importanța curățării panourilor solare?
Ce este mai bun, panouri solare monocristaline sau panouri solare policristaline în 2023?
Tehnologia IBC: O revoluție în eficiența și estetica celulelor solare primare