Spre autosuficiență energetică: fotovoltaice pe balcon

· Știri din Industrie

Criza creșterii prețurilor la electricitate ne afectează deja, cu facturi din ce în ce mai mari, care îi fac pe toți să se plângă. În același timp, criza energetică se intensifică. Căutarea de energie regenerabilă este indispensabilă, iar energia solară este o sursă de energie regenerabilă pe care o putem folosi cât mai repede, așa că instalarea de panouri solare fotovoltaice este o opțiune favorabilă. Dar nu toată lumea are propria casă individuală și nu toată lumea își poate permite un sistem fotovoltaic complet. În aceste cazuri, sistemul fotovoltaic de balcon este o soluție accesibilă și eficientă din punct de vedere ecologic.

broken image

Ce este sistemul fotovoltaic de balcon

Dezvoltarea PV distribuită în orașe este adesea limitată de resursele de pe acoperișuri și au apărut diverse modele de aplicații PV pentru a construi instalații PV distribuite. Balcony PV este un nou model apărut recent, care utilizează resursele de la balcon pentru a amplasa sisteme de energie solară.
Avantajul instalării generării de energie fotovoltaică pe balcon este că nu sunt necesare resurse separate pe acoperiș, fie în clădirile rezidențiale, fie în apartamentele înalte. Fără a deteriora structura principală a clădirii, modulele fotovoltaice sunt dispuse la balconul din afara casei și, bineînțeles, le puteți instala pe pereți, terase, grădini, cu doar câteva piese. Nu numai că ocupă o suprafață mică, dar utilizează pe deplin resursele clădirii, realizând arhitectura, protecția mediului, economisirea energiei, producerea de energie și caracterul practic într-unul singur, iar curățarea și întreținerea sunt relativ ușoare.

broken image

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a instala panouri fotovoltaice pe balcon

De obicei, este vorba de generarea de energie în afara rețelei. Atâta timp cât balconul dvs. este orientat spre sud, puteți construi această "centrală electrică de balcon", dar, bineînțeles, este potrivită și pentru balcoanele orientate spre sud-vest sau sud-est. Dimensiunea sistemului determină performanța și, în cele din urmă, costul, iar cantitatea de energie electrică generată depinde de numărul de panouri solare instalate și de nivelul de putere.
Există diverse moduri de a instala o "centrală electrică pentru balcon", iar unghiul de înclinare a panourilor trebuie ajustat în funcție de latitudinea locației, precum și de capacitatea portantă a balconului. În mod obișnuit, panourile montate pe perete sunt plasate paralel cu peretele, înclinate față de perete, sau pot fi plasate direct în mijlocul balconului cu ajutorul unor rafturi cu roți sau instalate ca un acoperiș suspendat.

broken image

Energia electrică generată trebuie să fie direcționată către o priză de perete - nu utilizați prelungitoare sau benzi de alimentare. Asociația pentru Protecția Consumatorilor sfătuiește fiecare gospodărie care instalează un sistem solar fotovoltaic să verifice acoperirea asigurării de locuință și să întrebe dacă sistemul fotovoltaic poate fi inclus în contractul de asigurare existent.
În ianuarie 2023, VDE din Germania propune simplificarea pragului pentru instalarea și utilizarea sistemelor fotovoltaice de balcon, în speranța că acest tip de sisteme fotovoltaice va fi utilizat pe scară largă în viitor. Un land federal a decis chiar să acorde subvenții pentru a permite locuitorilor să instaleze mini-sisteme solare pe balcoanele lor.
În Italia, puterea este limitată la mai puțin de 800 W fără a fi nevoie să se prezinte vreo autorizație, dar trebuie respectate anumite reglementări.

broken image

Avantajele și dezavantajele fotovoltaice de balcon

Acest nou model de balcon fotovoltaic are atât avantaje, cât și dezavantaje în ceea ce privește capacitatea instalată, în comparație cu alte proiecte pe acoperiș.
Avantaje:
1. dimensiunile reduse nu ocupă spațiu, modulele fotovoltaice pot fi așezate pe balcoane, pereți, etc. în afara casei
2. prag scăzut, aproape că nu este necesară o autorizație de administrare (în unele țări trebuie să contactați administratorul apartamentului)
3. panouri solare cu suport pe patru roți, care pot fi mutate și ajustate în cea mai bună direcție de iluminare solară (pentru camping)
4. Pot fi utilizate în cazul unei pene de curent
5. Ușor de întreținut și de curățat
6. Costuri reduse
Instalarea unui balcon fotovoltaic are multe avantaje, dar are și câteva avertismente:
1. Sistemele fotovoltaice mici nu pot garanta acoperirea necesarului zilnic de energie al întregului apartament, iar numărul mic de instalații are ca rezultat o putere redusă
2. Panourile solare montate pe perete trebuie instalate de profesioniști, iar factorul de risc este ridicat.

broken image

Maysun Solar, un producător de module fotovoltaice cu o experiență de 15 ani, are depozite locale în 13 țări, inclusiv în Germania, Olanda, Polonia, Ungaria și Italia, și vă poate furniza cele mai apropiate panouri fotovoltaice. Contactați-ne acum și obțineți o ofertă. Aveți încredere în noi, merită!